• English
  • Română
Saturday, September 26, 2020
Life&People

ANUL CENTENAR – 100 DE ANI DE FRUMUSEȚE PENTRU ROMÂNIA

Marea Unire a avut loc în anul 1918, iar anul acesta se împlinesc 100 de ani de când s-a format România.

Acesta este un fapt care ar trebui să ne umple sufletele de emoție și de bucurie, indiferent  unde ne-am afla pe acestă planetă.

În ultimii aproximativ 30 de ani , mulți români s-au împrăștiat în întreaga lume pentru a căuta un trai mai bun.  Ceea ce mă înveselește mereu sunt momentele în care merg undeva în străinatate și mă întâlnesc cu românii care lucrează în diferite locuri ( restaurant, plaja, hotel etc).  Sunt așa de bucuroși și entuziasmați să audă că vorbim românește. Mulți dintre ei spun că nu este ușor să te afli într-o țară străină, indiferent de cât de bun ai fi în meseria pe care o practici. În ochii lor se vede dorul și dorința de a se întoarce acasă.

Suntem totuși un popor puternic și ne-am facut remarcați de-a lungul celor 100 de ani prin oameni care au adus respect și mândrie românilor : Nadia Comăneci, Ilie Năstase, Gică Hagi și alți oameni talentați care s-au remarcat prin diferite domenii.

Ca să nu mai vorbim de femeile acestei țări, cele care au dat naștere poporului român. Nu este nici un secret că româncele sunt femei foarte frumoase și au fost mereu remarcate de străini. Acum 100 de ani majoritatea nu aveau foarte multe opțiuni, iar principala lor activitate era munca la câmp, îngrijirea copiilor și a gospodăriei.

Lucrau cot la cot cu bărbații în diferite activități ale câmpului pentru a-și întreține familiile, iar să deții o bucată de pământ era o adevărată avere.  Cu toate acestea ele erau mereu demne, respectându-și familia și îndatoririle.

Totuși, româncele din ziua de azi sunt destul de schimbate, au mai multe opțiuni și pot face alegeri diferite. Munca câmpului nu le mai este destinată lor pentru că totul se face mecanic. Ele duc o viață independentă, merg la serviciu, la școala cu copiii și dețin un anumit statut social.

Nu ar trebui să uităm că frumusețea pământului românesc, tradițiile și obiceiurile sunt moștenirea care ne este lăsată. Costumul popular este ceea ce ne reprezintă și lucrul care evidențiază frumusețea tuturor românilor.

În concluzie, aș dori să spun că oricât ne-ar fi de greu și oriunde ne-am afla să nu uităm niciodată de frumusețea României. Suntem un popor viteaz, iar strămoșii noștri și-au vărsat sângele pentru acest pământ, pentru ca noi să avem unde să ducem un trai cât mai bun. Să nu renunțăm niciodată la țara noastră și să ne întoarcem mereu cu drag la ea.

România mea, ești frumoasă și sper să pot trăi mereu pe pământul tău!

UNTIL NEXT TIME, MY LOVES! BYE! 🙂

Related Posts

No Comments

Leave a Reply

*

code