• English
  • Română
Saturday, July 2, 2022
Life&People

ROMII – ÎNTRE MISTER, TRADIȚIE ȘI RASISM

Nu v-ați întrebat niciodată de unde provin romii? Conform istoriei, aceștia provin din India și au migrat în toată lumea. Totuși, chiar și în ziua de azi, etnii diferite percep această rasă ca fiind un mister. Această comunitate etnică practică o cu totul altă varietate de tradiții și credințe, dând naștere unor adevărate semne de întrebare. În România există zeci de neamuri de romi, fiecare având o istorie a lor, diversitatea acestora este mult mai vastă decât aș putea cuprinde într-un singur articol.

Obiceiurile romilor sunt adeseori captivante luând în vedere deosebirile dintre ei și celelalte rase. Pe mine m-a fascinat dintotdeauna îmbrăcămintea lor tradițională, culorile intense și pline de viață a fustelor care pot avea până la 500 de pliseuri sunt un simbol al asumării etnice care aduce o vibranție aparte fiecărei fete sau femei care o poartă. Respectul și mândria pentru lucrurile care-i caracterizează ca popor îi distinge de toate celelalte națiuni și totodată evidențiază frumusețea diversității.

Ce aș mai putea spune despre muzica țigănească? Spiritul sălbatic se dezlănțuie în ritmul pașilor de dans, energia și pasiunea pentru dansul lor tradițional ne dovedește că și ei, precum toate etniile, consideră acest aspect ca fiind o marcă de valoare și o emblemă a neamului lor.

Totuși, este trist când te gândești cum această barieră dintre etniile lumii continua să persiste. Noi, oamenii, ne-am creat propria societate în care fiecare are propriul drept de a-și exprima gândurile. Dar cât va mai trebui să ne urâm unii pe alții și să ne punem bețe în roate pentru a realiza că de fapt toți am duce o viață mult mai frumoasă dacă am învăța să conviețuim armonios. Cred că cea mai pură calitate sufletească pe care ar pute-o avea un om este umanitatea.

La finalul zilei ar trebui să ne gândim că indiferent de familia sau locul unde ne naștem, cu toții suntem oameni. Îmi doresc ca ura și nepăsarea să fie înlocuite de bunătate și respect reciproc. Iar generațiile următoare să aibă puterea de a face o diferență deoarece ei țin în mână cheia viitorului.

UNTIL NEXT TIME, MY LOVES! BYE! <3

Related Posts

No Comments

Leave a Reply

*

code