• English
  • Română
Friday, May 14, 2021
Life&People

ROMANIAN INFO FASHION FESTIVAL 2019

Am avut deosebita plăcere de a fi invitată la unul dintre festivalurile consacrate de modă ale României, Info Fashion Festival. Acest festival este organizat în fiecare an de Marius și Camelia Seceleanu, niște oameni deosebiți și deschiși, ce ghidează cu profesionalism și entuziasm româncele care doresc sau au potențialul de a profesa în domeniul modei. Și nu doar atât, la acest festival se organizează un concurs, unde se aleg ambasadoarele frumuseții din România pentru concursurile internaționale, cum ar fi: Miss Supranational, Miss International, The Miss Globe, Miss Intercontinental, Top Model of the World și multe altele. De-a lungul celor aproape 20 ani de când există acest festival, au fost foarte multe fete care au câștigat titluri importante la concursurile mondiale, reușind să facă cunoscute frumusețile României și de asemenea, să se consacreze și ele ca modele internaționale. 

Pe parcursul a câtorva zile, fetele participă la o serie de ședinte foto cu creații a diferitor designeri de modă. În ultima zi are loc un adevărat spectacol dedicat modei, culminând spre sfârșit cu decernarea râvnitelor premii internaționale. Astfel, fetele alese de un juriu select, vor reprezenta România alături de alte zeci de țări de pe întreg globul. Acestea trebuie să dea dovadă de seriozitate și profesionalism, trebuie să fie carismatice, iar farmecul lor feminin și eleganța prin care abordează fiecare întrebare, să le valorifice atât frumusețea, cât și inteligența. Pentru toate aceste ambasadoare ale României, este o adevărată onoare și privilegiu să-și reprezinte țara, iar toate acestea sunt posibile datorită lui Marius și Camelia Seceleanu, ce sunt priviți de fete ca niște adevărați părinți. 

Am observat că nu se știu suficient de multe lucruri în România despre acest festival și este mare păcat, deoarece fetele odată ajunse în aceste concursuri internaționale, au nevoie de tot sprijinul compatrioților, de a le vota pe anumite pagini dedicate sau pur și simplu de a le susține. 

Anul acesta am participat și eu pentru prima dată la Info Fashion Festival și sincer mi-a plăcut foarte mult. Toate activitățile mi-au făcut plăcere, dar ce am adorat a fost interviul. Iubesc să răspund la întrebări și să port o conversație cu experți din lumea modeling-ului și a concursurilor de frumusețe. De asemenea, ce m-a impresionat foarte mult, au fost fetele (colegele mele) care au dat dovada de profesionalism și maturitate, erau foarte politicoase și prietenoase, mi-am petrecut fiecare zi cu drag alături de ele. Organizatorii au fost bine puși la punct, gata să te ajute cu orice era nevoie. Iar locația, ce să mai spun, de-a dreptul splendidă, în mijlocul naturii. Ședințele foto s-au desfășurat în stațiunea Bușteni, județul Prahova, iar prezentările finale și concursul de frumusețe a avut loc în stațiunea Predeal, județul Brașov. Toate aceste deplasări au fost asigurate de organizatori.  

Acum, cred că vă întrebați cum de am ajuns și eu acolo, ei bine, participarea la Info Fashion Festival se face pe bază de înscriere și preselecție sau invitație. Eu ca de exemplu am fost invitată după ce am câștigat Miss Arad 2019 și le mulțumesc din suflet pentru invitație. Acolo fiecare fată poate să-și dezvolte aptitudinile de model sau miss: defilare pe catwalk, coregrafie scenică, ținuta corpului, gestionarea emoțiilor, atitudine, mimică, arta de a vorbi și a răspunde prompt și logic la întrebări. Toate acestea sunt foarte importante și de un real ajutor mai ales la început de drum, iar eu mă bucur nespus c-am avut ocazia să cunosc acești oameni atât de dedicați, Marius si Camelia Seceleanu și de asemenea, întreaga lor echipă compusă din fotografi profesioniști, designeri si alte persoane importante implicate în acest festival. 

Pentru a participa la concursurile internaționale trebuie ca fetele să aibe 18 ani împliniți. Eu anul acesta am avut 16 ani și am câștigat totuși un titlu intern, cum îmi place mie să îi spun, Best Photogenic. Cine știe poate după ce voi împlini și eu 18 ani, voi participa la un concurs internațional, cu siguranță ar fi o adevărată onoare. 

După terminarea festivalului, eu și familia mea am vizitat aceste zone splendide și de o frumusețe covârșitoare: Prahova, Dâmbovița, Brașov, am urcat munții Bucegi la celebrele Babele și Sfinxul și alte atracții turistice, ce merită după părerea mea vizitate măcar odată în viață de toți românii.

În concluzie, le mulțumesc organizatorilor Info Fashion Festival pentru invitație și mult succes în toate proiectele! 😉

UNTIL NEXT TIME, MY LOVES! BYE! <3

Related Posts

No Comments

Leave a Reply

*

code