• English
 • Română
Saturday, July 13, 2024
Life&People

RESPECTUL ESTE PENTRU TOATA LUMEA

Fiecare persoană își dorește să fie tratat cu respect de cel cu care interacționează și toata lumea vrea să întrețină o relație bună cu oricine. Am avut șansa de a fi crescută și educată într-un mediu în care ființele umane nu foloseau discriminarea ca o armă împotriva celuilalt.

Sunt foarte norocoasă deoarece părinții mei mi-au amintit că nu contează cu cine porți o conversație, ci trebuie doar să te înțelegi și să deții un anumit respect față de acea persoană.

Din momentul în care ne aflăm față în față cu o ființă umană, ar trebui să devenim persoana pe care noi am dori s-o întâlnim. Nu ar trebui ca în calea acestui fapt să intervină religia, culoarea pielii, naționalitatea sau alte puncte diferite ale individului respectiv. Degeaba te afli în ipostaza omului care este cel mai cunoscut, mai bogat, mai inteligent sau mai frumos, dacă trăsăturile tale de caracter sunt conturate doar de lucruri nefavorabile.
Trebuie evitat cazul de a te răni singur, așa că fii bun, nu doar pentru oamenii din jur, dar pentru tine în primul rand. N-ai cum să fii acceptat într-o societate în care consideri că nimeni nu merită respectat.
Bineînțeles că vor exista întotdeauna păreri diferite. Unul dintre cele mai adevarate semne de maturitate este abilitatea de a fi în dezacord cu cineva fără ca respectul pentru acea persoană să fie diminuat. În cazul în care vorbești cu o persoană, iar aceasta te ironizează, cel mai bun lucru pentru tine însuți este detașarea sau distanțarea față de tot ceea ce îți provoacă discomfort moral. Câteodată oamenii dau afară pe cineva din viața lor nu pentru că-i urăsc, dar pentru că se respectă pe ei înșiși. Aceasta este doar una dintre părerile mele, bineînțeles. În plus, eu cred că orice ființă umană are dreptul la opinia ei.

UNTIL NEXT TIME, MY LOVES ! BYE ! <3

Related Posts

2 Comments

 • Reply
  Ana
  3 mai 2018 at 17:02

  Bravo! Esti minunata!

  • Reply
   Hotaran Ioana
   15 august 2019 at 9:19

   Mulțumesc!

  Leave a Reply

  *

  code