• English
  • Română
Monday, August 10, 2020
Life&People

HALLOWEEN, O NOAPTE A SPIRITELOR ÎNTUNECATE

Activitățiile școlare și pregătirile pentru balul bobocilor îmi ocupă aproape tot timpul. Deși am un program foarte încărcat mi-am făcut timp să scriu un nou articol despre sărbătoarea de Halloween și despre cum am pregătit o ședință foto specială pentru acestă zi înfricoșătoare.

În fiecare an oamenii din Statele Unite așteaptă cu nerăbdare 31 octombrie pentru a sărbătorii una dintre cele mai vechi și înspăimântătoare sărbători, și anume Halloween. Deși multă lume crede că acestă sărbătoare provine din Statele Unite, de fapt ea a fost influiențată de-a lunugul secolelor de diferite culturi. Puțini știu că sărbătoarea își are de fapt originile chiar din Europa.

Pentru romani era Ziua Pomona, la celți era ziua de la Samhain, iar pentru creștini înseamnă sărbătoarea Tuturor Sfinților sau a Tuturor Sufletelor. Pentru celții din zona Irlandei (nordul Franței) sărbătoarea Samhain reprezenta trecerea de la anotimpul vară, asociat cu viața naturii, la anotimpul iarnă care reprezenta mortea naturii.

Datorită acestei asocieri dintre viață și moarte, celții credeau că în noaptea de 31 octombrie granița dintre lumea viilor și a morțiilor dispare, iar sufletele morțiilor se întorc pe pământ. Costumele înspăimântătoare erau singurul mod de a se apăra și de a speria aceste spirite.

Americanii au preluat în totalitate acestă sărbătoare abia la sfârșitul secolului al-XIX-lea, iar de atunci Halloween-ul s-a răspândit în întreaga lume, astăzi fiind una dintre cele mai populare sărbători.

Deși românii au deja o sărbătoare a morțiilor, pe 1 noiembrie, preluată tot de la celți și adusă în România de către catolici, românii au preluat și Halloween-ul. Consider că Halloween nu mai este la fel de înfricoșător ca și în trecut, deoarece oamenii au adaptat sărbătoarea în funcție de preferințe.

Pentru unii este doar o altă seară în care au libertatea de a-și etala frumusețea prin costume sexy, iar pentru alții încă rămâne singura noapte din an în care costumul lor trebuie să reprezinte spaima și groaza.

Eu am decis să port un costum specific Transilvaniei și anume un costum de vampir. N-am vrut să aleg un costum clasic, am dorit să am o ținută mai specială, așa că am ales chiar eu elementele care mi-au alcătuit costumul. Am lăsat imaginația să-și facă treaba. Sper să vă placă pozele!

UNTIL NEXT TIME, MY LOVES! BYE!

 

 

Related Posts

No Comments

Leave a Reply

*

code