• English
  • Română
Saturday, July 2, 2022
Travel

CE S-A ÎNTÂMPLAT ÎN TURCIA?

De curând am devenit tot mai interesată de Turcia datorită stilului de viață al oamenilor și al tradițiilor, așa că cel mai bun mod de a cunoște o țară este de a merge direct la sursă. Antalya este cea mai mare stațiune de pe litoralul mediteranean al Turciei. Totuși, Turcia prezintă atât avantaje cât și dezavantaje în ceea ce privește călătoria în scop turistic.

Pentru a călători în Turcia este nevoie de pașaport, orice act de identitate nu este luat în considerare deoarece Turcia nu face parte din Uniunea Europeană.

În Turcia WIFI-ul este foarte slab din cauza problemelor de securitate. Turcia nu este un loc prea bun pentru internet.

În ciuda internetului nefavorabil, pot spune că stațiunile sunt amenajate, plajele arată foarte bine, iar apa este curată. Oamenii chiar se ocupă în ceea ce privește curățenia și întreținerea locurilor, în special a celor turistice.

În Turcia majoritatea plajelor sunt acoperite cu pietre. Depinde și la ce plajă mergeți, dar mie și familiei mele ne-a făcut plăcere să schimbăm genul de plajă.

O parte a oamenilor din Turcia încă a rămas la vechile tradiții, obiceiuri și credințe, în timp ce restul oamenilor s-au modernizat. Am întâlnit mulți turci care au fost ospitalieri și sociabili.

Totuși, de multe ori mi s-a întâmplat să merg la piscină sau la plajă într-un costum de baie adecvat, iar multe persoane, în special femeile, mă priveau ciudat. Cred că acest lucru este datorat faptului că cele mai multe femei de religie musulmană sunt întotdeauna îmbrăcate chiar și când intră în apă.

În Turcia majoritatea magazinelor de shopping sunt deschise în fiecare zi până târziu. Oamenii chiar își respectă principiile față de clienții lor, mai ales când turismul începe să se dezvolte din ce în ce mai mult. Am fost în multe centre comerciale, iar angajații păreau foarte dedicați job-ului lor și încercau să-ți fie de folos cu orice se putea.

Oricum, ce să mai spun despre restaurante atunci? Ospătarii sunt foarte amabili și atenți la orice detaliu, până și managerii se interesează personal de opinia clientului.

Și dacă tot vorbim despre mâncare, vă recomand băutura Ayran. Ayran este o băutură de origine turcească, este ca un fel de iaurt rece cu apă și sare, perfect pentru o zi toridă. O altă mâncare tradițională a turcilor este suberec cu carne de vită, foarte delicios. Vă recomand și halvaua turcească, eu nu sunt un fan halva, dar părinții mei au spus că a fost cea mai bună halva pe care au gustat-o vreodată.

În concluzie, Turcia are atât aspecte pozitive cât și negative la fel ca orice țară. Mă bucur c-am avut oportunitatea de a vizita această țară. Vă recomand să călătoriți în Turcia pentru a cunoaște persoane noi și diferite tradiții.

UNTIL NEXT TIME, MY LOVES! BYE!

 

 

 

Related Posts

No Comments

Leave a Reply

*

code