• English
 • Română
Thursday, July 16, 2020
Life&People

CĂLĂTORIA MEA SPRE COROANA MISS ARAD 2019

Se pare că niciodată nu știi ce-ți rezervă viitorul. Astăzi poți fii o fată normală care a mers la o paradă de biciclete, iar mâine poți avea un loc în finala concursului de frumusețe Miss Arad 2019. Cam aceasta este povestea fără de care nu aș fi scris acest articol, întâmplarea care m-a adus în ipostaza de a concura într-unul dintre cele mai îndrăgite și chiar controversate evenimente din acest județ.

Știți cum stă treaba, fetelor le place să-și pună în valoare gusturile, cu această ocazie, Skirt Bike oferă șansa doamnelor și tinerelor domnișoare de a face o plimbare prin oraș cu bicicletele lor interesant împodobite. În 2018, a fost prima ediție Skirt Bike la care am participat. După promenadă, organizatorii au pus la cale un concurs jurizat unde s-au putut câștiga diverse premii. Adela Czebely, o doamnă frumoasă și carismatică, care an de an stă la baza concursului Miss Arad, s-a aflat în juriu. Aceasta m-a remarcat și mi-a oferit oportunitatea de a intra direct în finala Miss Arad 2019. Vă puteți închipui ce moment surprinzător și emoționant am trăit. De aici a început totul.

Am avut un an întreg la dispoziție pentru a mă pregăti cu privire la cerințele impuse de un concurs specific de frumusețe. Întotdeauna mi-a plăcut să mă întrețin fizic și chiar aș putea spune, să-mi dezvolt cultura generală, o minte sănătoasă într-un corp sănătos. M-am simțit pregătită pentru orice obstacole pe care aveam să le înfrunt în cadrul acestei competiții.

În opinia mea, o adevărată Miss înglobează o varietate de calități precum frumusețea, cultura, bunătatea și grația feminină. Totuși, cred că cea mai importantă calitate pe care o viitoare Miss ar trebui să și-o atribuie este stima de sine. Atât timp cât tu te respecți așa cum esti, fiind conștient de calitățile și totodată de imperfecțiunile tale, ai puterea de a te modela după propriile standarde. Nimeni nu se naște învățat, dar atât timp cât avem încredere în noi, sunt sigură că putem depăși orice obstacol pentru a ne atinge scopul. Un scop benefic care probabil îi motiveaza și îi influențează pozitiv pe oamenii din jurul nostru.

În seara concursului, după defililarea noastră, a concurentelor, în costumele de baie și în rochiile de seară, ultima probă a fost cea a întrebărilor de perspicacitate.

Întrebarea extrasă de mine a fost:,,Ce crezi că este mai important, frumusețea sau inteligența?”

Răspunsul meu a fost:,,În opinia mea, atât frumusețea, cât și inteligența, sunt foarte importante. Ochiul uman tinde să observe mai întâi frumusețea exterioară. Deși frumusețea interioară nu poate fi observată dintr-o singură privire, ea este într-adevăr magică. Și totodată, frumusețea exterioară nu are valoare fără frumusețea interioară.”

Eu mi-am îndeplinit un țel, acela de a-mi demonstra frumusețea exterioară și interioară.

Acest concurs a semnificat mult mai mult pentru mine decât a avea o față drăguță. A însemnat un pas important în dezvoltarea mea personală. Este vorba despre a cuceri publicul prin încredere și prezență scenică. Fiecare pas făcut de o viitoare Miss este însoțit de un zâmbet, iar fiecare apariție este săvârșită cu înțelepciune și cu o doză de curaj. 

Le mulțumesc în primul rând familiei mele, fără ei nu aș fi ajuns persoana care sunt astăzi și le datorez toată dragostea și respectul pe care l-aș putea oferi vreodată. Le mulțumesc tuturor susținătorilor mei adevărați care m-au încurajat mereu și mi-au transmis doar gânduri pozitive. Nu am destule cuvinte pentru a-mi exprima fericirea tuturor persoanelor care mi-au urat felicitări. Și ultima, dar nu cea din urmă, mulțumesc Adelei Czebely, dacă ea nu m-ar fi descoperit, probabil că nu aș fi participat niciodată în cadrul proiectului Miss Arad. De aceea, încurajez toate tinerele domnișoare ce visează la o carieră în lumea modelling-ului să participe la astfel de concursuri, să învețe să-și depășească limitele pentru a trăi experiențe unice alături de profesioniști. Și chiar dacă nu vor ieși câștigătoare de la primul concurs, să nu le fie frică să încerce din nou pentru a-și atinge țelul, deoarece atât timp cât avem viață, sănătate și optimism, noi oamenii suntem capabili să răsturnăm și munții.

UNTIL NEXT TIME, MY LOVES! BYE! <3

Related Posts

2 Comments

 • Reply
  Bianca Tirsin
  14 august 2019 at 23:32

  Felicitari Ioana, ma bucur mult pentru reusita ta! Bine ai venit in familia Miss Arad <3

  • Reply
   Hotaran Ioana
   15 august 2019 at 9:18

   Mulțumesc, frumoasă Bianca Tirsin! 🙂 Mă bucur să mă aflu aici, te pup! 😉 <3

  Leave a Reply

  *

  code