• English
  • Română
Thursday, April 25, 2024
Life&People

AVANTAJELE ȘI DEZAVANTAJELE STUDIULUI ONLINE

Suntem norocoși să avem la îndemână toată această aparatură performantă care ne permite să ne desfășurăm activitatea pentru școală. Momentan, în majoritatea instituțiilor școlare din lume, studiul online a devenit o necesitate. Mai de mult, oamenii nici n-ar fi visat că ar putea comunica și îndeplini sarcinile pentru școală așa cum o facem noi acum.

Totuși, toate lucrurile vin la pachet cu aspecte pro și contra. Menționez că următoarele idei sunt venite din partea mea, o elevă de liceu din învățământul public, profilată pe matematică-informatică intensiv și care vrea doar să-și exprime beneficiile și inconveniențele situației actuale, văzută prin ochii ei. Este părerea mea și aș dori să v-o aud și pe a voastră în comentarii.

AVANTAJE

1. SIGURANȚA

Mediul online este o cale sigură și eficientă, atât pentru elevi, cât și pentru toate cadrele didactice, studiul continuă fără a fi expuși pericolului.

2. ÎNVĂȚĂM SĂ LUCRĂM ONLINE

Deși acest virus ne-a afectat pe toți într-un fel sau altul, ne-a oferit totodată oportunitatea de a ne dezvolta aptitudinile digitale și de a învăța lucruri noi, printre care și cum profesorii să întocmească noi metode de a se face înțeleși și de a le stârni interesul copiilor chiar și din spatele ecranului. Într-adevăr, toți elevii și profesorii au o obligație de a învăța și preda ca și cum s-ar afla în sala de clasă, însă unii au o dificultate mai mare când vine vorba despre a se adapta la acest sistem nou. Totuși, consider că noi toți am învățat câteva lucruri utile de-a lungul studiului online.

3. ESTE MAI LEJER

Un alt avantaj este lejeritatea programului, în cazul meu, cât și al multor altora, naveta este făcută zilnic, necesită mult timp, energie și costuri. Orele online îți oferă mai mult timp pentru tine și sunt mai relaxante având în vedere că sunt făcute de acasă sau orice alt loc.

DEZAVANTAJE

1. DEFICIT DE APARATURĂ

Majoritatea elevilor dispun de telefon, tableta, laptop sau calculator pentru a învăța online, dar ce se întâmplă cu cei care nu au așa ceva? În multe familii, în general care au mai mult de un copil, există adesea această problemă, pentru că este necesar ca fiecare copil să aibă dispozitivul lui după care să învețe.

2. PENTRU CLASELE I – VIII ESTE MAI DIFICIL?

Din punctul meu de vedere, pentru elevii de liceu ca și mine, învățământul online nu este la fel de greu precum cei din clasele I – VIII, deoarece liceenii sau cei mai sus de liceu conștientizează altfel importanța fiecărei ore și sunt mai atenți și îndemânatici când vine vorba despre munca online, lecții, teste, proiecte și altele.

3. LIPSA INTERESULUI

Orarul a devenit mai lejer odată cu școala online, acest lucru rezultă și într-o oarecare indiferență privind interesul depus. Multe persoane s-au resemnat și cred că acum nu trebuie să mai investească o atenție la fel ca atunci când elevii veneau fizic la școală.

Învățământul online în România mai are nevoie de îmbunătățiri, dar se pot face schimbări în bine dacă se dă un interes minim din partea tuturor.

UNTIL NEXT TIME, MY LOVES! BYE! <3

Related Posts

No Comments

Leave a Reply

*

code